Strategier och innehållsmarknadsföring

Strategisk kommunikation & Content Marketing

Nå rätt målgrupp på rätt sätt via de rätta kanalerna

I dagens digitala hav är det lätt att tappa sikte i alla strategier, metoder och begrepp och drunkna i innehåll som inte är särskilt värdefullt. Vi på Xtrovert Media hjälper dig att utforma innehåll som når rätt målgrupp med rätt budskap via de rätta kanalerna. 

För företag som vill synas, är framtiden strategisk. I dagens etablerade informationssamhälle tävlar företag om att sticka ut ur mängden i takt med att intressenterna får allt svårare att navigera sig på marknaden. Oftast är det företagen med bäst innehåll som vinner. Ett starkt varumärke skapar nämligen en stor kundlojalitet och förstärker relationerna till företagets intressenter. Det är viktigt att förmedla en känsla såväl som ett budskap till målgruppen.

Innehållsmarknadsföring är A och O

Med hjälp av innehållsmarknadsföring, även kallat för Content Marketing, kan även ert företag göra stordåd på den digitala (eller analoga) marknaden. Content Marketing är en marknadsföringsmetod som koncentrerar sig på intressenten och innebär att ert företags innehåll skräddarsys efter er valda målgrupp. Det finns en mängd olika sätt att utforma bra innehåll på. Med en unik tonalitet (tone of voice) och användandet av digitala och/eller analoga kanaler kan ni omöjligt misslyckas distribuera både intresseväckande innehåll och ett starkt varumärke.

Planering och budskap

Xtrovert Media hjälper er med kampanjplanering, marknadsanalyser och varumärkesstrategi. Och naturligtvis även er innehållsmarknadsföring. Genom att noga planera hela kampanjen nås rätt målgrupp med rätt budskap via de rätta kanalerna. Det gäller till exempel att noggrant hitta, förstå och analysera saker som er marknadsstorlek, tillväxt, trender, etableringshinder och värdeskapande parametrar för just er avsedda bransch.

Vi har lång erfarenhet av arbete i projektform och förstår vikten av att planera, utforma, sprida och utvärdera varje projekt och analysera eventuella avvikelser. Det innebär att vi kontinuerligt arbetar med att förbättra våra rutiner för kvalitetssäkring med projektplanering, ansvarsfördelning, tidplaner och dokumentation.