En produkt/tjänst från Xtrovert Media

Smartzine – tidningsproduktion till fast och bra pris

Söker du en erfaren partner till att layouta och trycka din tidning eller ditt magasin?

Smartzine – tidningsproduktion till fast pris

Smartzine är ett koncept för tidningsproduktion av reklambyrån Xtrovert Media som innebär layout, sättning, original samt tryck till fast och bra pris.

Att använda tidningar inom sin marknadsföring och kundvård är en smart och effektiv metod att nå ut med sitt budskap. Med Smartzine-konceptet kan du göra detta på ett kostnadseffektivt sätt då du har ett fast pris för tidningsproduktionen, vare sig det rör sig om enstaka tidningar eller periodiska publikationer.

Det kan vara tidningar som:
kundtidningar,
personaltidningar,
medlemstidningar samt
föreningstidningar etc.

Men konceptet kan även tillämpas på andra produktioner som företagspresentationer, broschyrer m.m.

Konceptet går ut på att vi på reklambyrån Xtrovert Media arbetar fram design och ett manér för din tidning, som vi sedan fyller med ditt innehåll. Det kan vara en kundtidning, en personaltidning eller en företagspresentation som du vill layouta och trycka. Har du inte tillgång till texter och bilder samt illustrationer så kan vi självklart hjälpa till med det också. Vi har duktiga skribenter och copywriters samt illustratörer och fotografer inom Xtrovert Media-gruppen och lämnar gärna en offert även på eventuellt redaktionellt arbete.

Vill du hålla nere budgeten men ändå hålla en hög standard på din tidningsproduktion? Då har vi tillgång till stora bildbibliotek med royalityfria illustrationer och fotografier som ingår i Smartzine-konceptets fasta pris. Ett bra komplement om du har en del bra bilder men inte tillräckligt för att fylla en tidning.

Läs mer om Smartzine-konceptet här!
Tidningsproduktion: Magasin, tidningar och tidsskrifter.

Smartzine

Arbetsgång

Hur din tidning, tidskrift eller ditt magasin tas fram.

1. Ni tar kontakt med oss för ett kostnadsfritt initialmöte. Distansmöten går bra.
2. Ni lämnar material (text och bilder).
3. Vi arbetar fram en unik layout i samråd med er.
4. Vi lämnar en korrektur på layouten, (framsidan samt ett tidningsuppslag).
5. Efter godkänd korrektur gör vi klart tidningen; sätter text, bildbehandlar bilder etc.
6. Ni får ett korrektur på den färdiga tidningen för genomgång och godkännande.
7. Efter godkänd korrektur skickar vi tidningen till offsettryck.
8. Tidningarna levereras cirka en vecka efter den sista korrekturen.

Se prisexempel!

Finansiering av produktionen

Annonser

Att ha annonser i tidningen är det vanligaste sättet för att finansiera en periodisk tidsskrift eller ett magasin. Om ni vill ha annonser i tidningen är det inga problem för oss.

Ni kanske redan ger ut en tidning som helt eller delvis finansieras av annonser? Om man höjer den grafiska standarden på en tidning så innebär det ofta att man dessutom kan motivera ett högre pris för sina annonser från eventuella sponsorer, leverantörer eller liknande.  I en mindre tidning kan två till tre helsidesannonser finansiera hela tidningen. En annan typ av annons som är populär är att sätta ett “svep” runt tidningen. Då får annonsören en 4-sidig folder fasthäftad utanpå tidningen. Mycket stort uppmärksamhetsvärde för annonsören!

Om ni vill ha hjälp med annonserna i din tidning, kan vi erbjuda hjälp kring layout, copywriting, foto, illustrationer, sättning och prepress med mera. Detta innebär i sin tur en egen offert.

Producerar vi era annonsörers annonser och ni sålt in uppdragen åt oss utgår även en “kickback” till er på de uppdragen.

Läs mer om bl.a. annonsering här!

Exempel på ett “annons-svep” runt tidningen. För den bästa exponeringen! Kan även användas för anmälningsformulär etc.