10 jun

Reklambyrå och digitaltryckeri under samma tak

Digitaltryck, Informationsproduktion, Mässmaterial, Tidningsproduktion, Trycksaker

Från och med i sommar så utökar vi våra tjänster och produkter. Vi kommer även att erbjuda digitaltryck inhouse. En av våra äldsta leverantörer, SPECTRA D’Sign Kopiering AB flyttar in till oss.

Vi har utökat lokalytan och ser stora fördelar med detta arrangemang, både för oss småföretagare under dessa tuffa tider, men även för våra kunder. Vi kommer inte att gå samman som ett företag, utan vi kommer bedriva våra verksamheter parallellt under samma tak. Helt enkelt skapa mervärden för våra kunder. Vi kommer nu på mycket kort tid kunna leverera trycksaker, så kallad print-on-demand. Optimalt för dig som vill trycka mindre serier och har bråttom.

Förutom traditionella trycksaker som visitkort, flygblad, tidningar, broschyrer, utbildningsmaterial, manualer etc. så erbjuder vi tillsammans med digitaltryckeriet Spectra även tryck i storformat som t.ex. rollups, vepor och ritningar. Digitaltryckeriet vänder sig även till privatpersoner som vill trycka t.ex. en fotobok, personlig almanacka eller kanske en studentskylt.

Vi räknar med att denna verksamhet är igång i mitten av juli 2020.

Kontakta oss gärna för mer information eller priser!

 


07 maj

Hur vi jobbar under Coronapandemin

Övrigt

Vi arbetar tryggt men finns ändå tillgängliga för er!

Konferensrummet står visserligen tomt under pandemin men vi på Xtrovert Media har öppet och finns till för er! Men möten tar vi helst som videomöten för allas säkerhet under Corona-epidemin.

I och med att vi till stor del arbetar i nätverksform kan vi jobba tryggt och ändå erbjuda fullservicetjänster inom reklam, marknadsföring och informationsproduktion.

Välkommen att kontakta oss!


06 maj

Nya enhetliga logotyper till Arch-koncernen

Grafisk formgivning, Logotyp

Nya logotyper till Arch of Scandinavia med dotterbolag

Vi har tidigare tagit fram den ursprungliga logotypen till Arch of Scandinavia och ett av dotterbolagen (se här).

Arch of Scandinavia arbetar bland annat med att få in kliniskt validerad teknologi i vården och bedriver distribution och utbildning för det amerikanska forskningsföretaget Erchonia Corp; i Skandinavien för humant bruk, och i Europa för veterinärt bruk. Idag är Erchonia världsledande inom forskning på fotonenergi och FDA-godkända lågenergilasrar och bedriver ett betydande arbete inom forskning och utveckling.

Arch of Scandinavia har växt snabbt med ett flertal dotterbolag och olika koncept och logotyperna som vi tagit fram en och en efterhand har inte riktigt känts samspelta. Därför har vi nu tagit fram nya logotyper med en tydligare och mer enhetlig profil. Logotyper som ska vara enkla att bygga vidare på i takt med att koncernen växer.

Vi är stolta över att arbeta med Arch of Scandinavia som bedriver en mycket spännande och intressant verksamhet inom det medicintekniska området.

Behöver du ta fram en logotyp med tillhörande grafisk profil?

Hör av dig – vi ger dig gärna goda råd och tips!

EN TIMMES FRI KONSULTATION
Vi erbjuder nya kunder en timmes fri konsultation där du får möjlighet att kunna ställa dina frågor samt få tips och råd. Se din logotyp som ditt skyltfönster utåt. Självklart vill du att den ska signalera din verksamhet och din vision på ett rättvist sätt. Din logotyp är ditt företag. Kom ihåg att du ska trivas med den i många år framöver.

 

Inget köptvång föreligger men naturligtvis lämnar vi gärna ett förslag samt en offert. (För våra gamla kunder gäller naturligtvis som vanligt att initialmöten för nya projekt är utan kostnad.) Mötet sker hos oss men vi kan även komma till er om ni befinner er i Göteborgstrakten. Kontakta oss via E-post eller telefon 031-82 51 51 så bestämmer vi en tid för ett möte! Välkommen!

22 apr

Barnplantabladet – april 2020

Grafisk formgivning, Informationsproduktion, Tidningsproduktion, Trycksaker

Barnplantabladet – April 2020

Det första numret av Barnplantabladet för i år är nu på väg att skickas ut och som vanligt är det Xtrovert Media som står för designen av tidningen. Vi har samarbetat med Barnplantorna i 15 år nu och i dagsläget sköter vi produktion av informationsmaterial och marknadsföring för dem.

Barnplantorna är organisationen för dig som själv har eller har unga familjemedlemmar som lever med hörselnedsättning. Tidningen Barnplantabladet har publicerats regelbundet sedan 1995, samma år som organisationen grundades. Publikationen bjuder på ingående reportage av medlemmars berättelser om sina liv samt ett urval artiklar och rapporter om forskning och utveckling inom området.

Är du intresserad av att läsa mer om organisationen så kan du klicka dig in på deras hemsida till höger, som vi också har designat. Vi känner oss självklart väldigt stolta över att vi får arbeta med dem för att sprida kunskap och gemenskap för barn och ungdomar med hörselnedsättning!

Tidningsproduktion av Xtrovert Media

Att använda tidningar inom sin marknadsföring och kundvård är en smart och effektivt metod att nå ut med sitt budskap. Det kan vara allt från enstaka kundtidningar till periodiska publikationer.

Läs mer här om vår tidningsproduktion

Smartzine – tidningsproduktion till fast och bra pris

Smartzine är ett tidningskoncept från reklambyrån Xtrovert Media som innebär layout, sättning, original samt tryck till fast och bra pris.

Att använda tidningar inom sin marknadsföring och kundvård är en smart och effektivt metod att nå ut med sitt budskap. Med Smartzine-konceptet kan du göra detta på ett kostnadseffektivt sätt då du har ett fast pris för tidningsproduktionen, vare sig det rör sig om enstaka tidningar eller periodiska publikationer.

Det kan vara tidningar som:
• kundtidningar,
• personaltidningar,
• medlemstidningar samt
• föreningstidningar.

Läs mer här om Smartzine!


14 apr

Anna Mases – strategisk kommunikatör och konstnär

Grafisk formgivning, Illustrationer & infografik, Övrigt, Strategisk kommunikation

Mångsidig praktikant från Göteborgs Universitet

Xtrovert Media har nu tagit emot en ny praktikant! Vi välkomnar Anna Mases som för tillfället läser sista året av sin kandidat i medie- och kommunikationsvetenskap vid Göteborgs Universitet.

Anna kommer att arbeta med strategisk kommunikation och grafisk formgivning hos oss under våren fram till sommaren. Hon härstammar från landsbygden i Dalarna men har tagit sig söderut för att studera. Utöver sin teoretiska utbildning inom kommunikation och medievetenskap har hon även läst kurser i film och ljudteknik, webbdesign och marknadsföring.

Utöver utbildning har Anna även ett stort intresse i konst och design och håller på en del med akrylmålning och enkla linjeskisser på sin fritid.

Vi på Xtrovert Media är väldigt glada att få ta emot Anna och ser fram emot att få handleda henne under de kommande veckorna! Och vi hoppas att hon även stannar kvar som en del i nätverket i framtiden.


18 feb

Konceptet Reklamporten vidareutvecklat

Grafisk formgivning, Logotyp, Reklamporten, Trycksaker, Webbproduktion

Tjänster och produkter anpassade för nystartade och mindre företag

Ibland kan det kännas avancerat att vända sig till en traditionell reklambyrå när man ska starta eget eller har en begränsad budget. Detta har vi ändrat på!

Reklamporten är tjänster och produkter från reklambyrån Xtrovert Media avsedda för nystartade eller mindre företag som behöver en ny logotyp med en professionell grafisk profil samt grundläggande marknadsföringsmaterial som t.ex. broschyrer, foldrar, visitkort, en webbsida etc. Vi erbjuder tjänster och produkter speciellt anpassade för mindre och nystartade företag som vill signalera sin verksamhet och vision på ett professionellt sätt.

Grunden till allt är att först ha en professionellt framtagen logotyp samt en grafisk profil. Sedan är det lätt att ta fram marknadsföringsmaterial som trycksaker, visitkort, webbsida etc. med ett enhetligt och professionellt utseende.

Berätta vad du är intresserad av så får du ett fast pris på hela produktionen.

Läs mer här:
www.reklamporten.se

Har du nyligen startat eget?

Hör av dig – vi ger dig gärna goda råd och tips!

EN TIMMES FRI KONSULTATION
Vi erbjuder nya kunder en timmes fri konsultation där du får möjlighet att kunna ställa dina frågor samt få tips och råd. Vad det gäller till exempel din logotyp, se den som ditt skyltfönster utåt. Självklart vill du att den ska signalera din verksamhet och din vision på ett rättvist sätt. Din logotyp är ditt företag. Kom ihåg att du ska trivas med den i många år framöver.

 

Inget köptvång föreligger men naturligtvis lämnar vi gärna ett förslag samt en offert. (För våra gamla kunder gäller naturligtvis som vanligt att initialmöten för nya projekt är utan kostnad.) Mötet sker hos oss men vi kan även komma till er om ni befinner er i Göteborgstrakten. Kontakta oss via E-post eller telefon 031-82 51 51 så bestämmer vi en tid för ett möte! Välkommen!

 


05 feb

Vår duktiga illustratör Tamara Kryvolap

Grafisk formgivning, Illustrationer & infografik

Unika illustrationer

Ofta kan man i sitt marknadsföringsmaterial använda royaltyfria illustrationer men det är naturligtvis mycket trevligare med unika illustrationer gjorda av en duktig illustratör speciellt framtagna för t.ex. din trycksak eller webbsida. Då vet du med dig också att illustrationen du använder inte dyker upp hos ett annat företag eller i ett annat sammanhang.

Vi på Xtrovert Media är väldigt stolta över vår illustratör Tamara Kryvolap. Hon har en personlig stil med illustrationer som man verkligen blir glad av, men samtidigt stor bredd och kan anpassa stilen så som man som beställare önskar. Tamara har lång erfarenhet och behärskar både traditionella tekniker och digitala illustrationer. I grunden har hon en 5-årig konstfacksutbildning samt en 4-årig bildlärarutbildning från universitetet i Kharkov.

Illustrationen ovan gjordes till vår egen tidning som marknadsförde konceptet Smartzine, fast pris på tidningsproduktion. Bilden var till en artikel som handlade om vikten av att ha blandade arbetsgrupper på företag och är en humoristisk parafras av da Vincis ”Nattvarden”.

Några exempel på Tamaras illustrationer

Illustrationen nedan är en illustration till Länsstyrelsen i Västra Götalands län som vi hade ramavtal med i fyra år. Bilden var till en folder som informerade om hur man motverkar övergödning.

Illustration i folder till Länstyrelsen om övergödning.

Illustrationerna nedan är exempel från Barnplantornas handbok ”Grattis du har blivit förälder”, en handbok i modern familjeintervention. Den ena bilden illustrerar vikten av att läsa för sina barn, den andra illustrerar ett moment i en hörselutredning.

Nedan är en illustration till ett bokomslag till den historiska verklighetsbaserade romanen ”Satans mörderska” som handlar om häxprocesserna i Sverige.

Nedan är en illustration till den ryska fastighetsbyrån Variant.

Tamara Kryvolap, illustratör:


20 jan

Logotyp och grafisk profil till Byggster

Grafisk formgivning, Logotyp

Logotyp och grafisk manual till Byggster

Nu är logotypen och den grafiska manualen klar som Ibrahim Tarlamisi vann till sitt företag Byggster. Xtrovert Media hade en tävling i höstas där förstapriset var ett s.k. Reklamporten-paket värt 12 000 kronor som vår AIL-praktikant Elin Elfström skulle utföra som ett eget projekt med handledning av oss. (AIL betyder arbetsintegrerat lärande och är en typ av företagsförlagd lärlingsutbildning på 20 veckor som man gör sista året på högskolan.)

I nära dialog med Ibrahim tog vi fram en logotyp med en kanske lite annorlunda idé. Vi tänkte oss leken som man ibland gör med sin tumstock när man viker den och formar lite olika figurer. Under ett möte med brainstorming blev tumstocken vikt till ett ”B” och detta var något som Ibrahim verkligen gillade. Vi valde sedan att vrida B:et 90 grader och lägga det över namnet, på detta sätt kan symbolen även tolkas som ett hustak eller en fackverkskonstruktion eller takstolar.

I den grafiska manualen finns instruktioner hur logotypen ska användas i olika sammanhang, färger och färgkoder (för tryck, webb, print etc.), typografiska rekommendationer, visitkort, kuvert, placering av logotyp på arbetskläder etc., samt en del rekommendationer hur Byggster bör utforma sin kommunikation med både presumtiva och befintliga kunder.

Behöver du ta fram en logotyp med tillhörande grafisk profil?

Hör av dig – vi ger dig gärna goda råd och tips!

EN TIMMES FRI KONSULTATION
Vi erbjuder nya kunder en timmes fri konsultation där du får möjlighet att kunna ställa dina frågor samt få tips och råd. Se din logotyp som ditt skyltfönster utåt. Självklart vill du att den ska signalera din verksamhet och din vision på ett rättvist sätt. Din logotyp är ditt företag. Kom ihåg att du ska trivas med den i många år framöver.

 

Inget köptvång föreligger men naturligtvis lämnar vi gärna ett förslag samt en offert. (För våra gamla kunder gäller naturligtvis som vanligt att initialmöten för nya projekt är utan kostnad.) Mötet sker hos oss men vi kan även komma till er om ni befinner er i Göteborgstrakten. Kontakta oss via E-post eller telefon 031-82 51 51 så bestämmer vi en tid för ett möte! Välkommen!

 


13 jan

Webbsida för Haga HälsoCenter gjord av Xtrovert Media

Grafisk formgivning, Webbproduktion

Webbsidor och e-handelsbutiker är något vi ofta får frågor om. Oftast bygger vi dem i WordPress då detta är ett flexibelt och för kunden lätt utbyggbart system. I butikerna har vi använt det populära och kompetenta e-handelspluginet WooCommerce. Kunden kan sedan välja om den vill sköta underhåll och uppdateringar själv eller låta oss ta hand om detta i framtiden (något vi naturligtvis rekommenderar). Ofta är en bra kombination att kunden själv sköter enklare uppdateringar som blogginlägg och kalenderuppdateringar samt lägger upp produkter i e-handeln, medan vi sköter om uppdateringar av layout, bilder och text på själva webbsidan, uppdateringar av plugins, gör backuper etc.

Webbproduktion för Haga Hälsocenter

I mellandagarna publicerades Haga Hälsocenters nya webbsida. I och med att Haga Hud & Fot utvidgade sin verksamhet så bytte de samtidigt namn och grafisk profil (detta hjälpte vi till med för en månad sedan, se blogginlägget här), nu var det även dags för en ny och fräsch webbsida.

Haga HälsoCenters terapeuter arbetar inom ett flertal områden för att få dig att må bättre. De är specialister på medicinsk fotvård och massage samt erbjuder ansiktsbehandlingar och skönhetsvård. Det nya är att de numera också arbetar med modern kortvågslaser för behandling av ett flertal symtom, smärta, inflammationer etc., samt även kroppskonturering (fettreducering). Lasrarna de använder är FDA-godkända och kommer från Erchonia (, i Sverige är det Arch of Scandinavia som är generalagent för de medicintekniska lasrarna som finns både för humant och veterinärt bruk).

Webbsidan är som sig bör SSL-krypterad. Detta görs inte bara för säkerhetens skull utan även för att detta ger ett bättre SEO-resultat, Google m.fl. sökmotorer prioriterar SSL-krypterade sidor i sitt sökresultat.

Sidan har naturligtvis också en blogg-funktion för enkel publicering av nyheter, erbjudanden samt tips och råd.

Besök webbsidan Haga HälsoCenters webbsida här:
www.hagahalsocenter.se

Vi har även bland annat hjälpt till med nya sidor på Facebook och Instagram, besök Haga HälsoCenters Facebooksida här: 
www.facebook.com/hagahalsocenter/

Se Haga HälsoCenters webbsida!
Behöver du en ny webbsida och kanske har några frågor om webbproduktion?

Hör av dig – vi ger dig gärna goda råd och tips!

EN TIMMES FRI KONSULTATION
Vi erbjuder nya kunder en timmes fri konsultation där du får möjlighet att kunna ställa dina frågor samt få tips och råd. Inget köptvång föreligger men naturligtvis lämnar vi gärna ett förslag samt en offert. (För våra gamla kunder gäller naturligtvis som vanligt att initialmöten för nya projekt är utan kostnad.) Mötet sker hos oss men vi kan även komma till er om ni befinner er i Göteborgstrakten. Kontakta oss via E-post eller telefon 031-82 51 51 så bestämmer vi en tid för ett möte! Välkommen!

03 jan