Säkrare webbsida med SSL

Övrigt, Webbproduktion 2 augusti, 2017

Varför är det så viktigt med ett SSL-certifikat?

Med vanliga hemsidor (http://…) kan trafiken mellan besökare och hemsidan avlyssnas av utomstående. Men med ett SSL-certifikat (htts://…) krypteras trafiken mellan besökare och hemsidan, vilket omöjliggör insyn från tredje part. Det är en garanti och en säkerhet för både innehavare av hemsidor samt dess besökare och kunder.

En säker hemsida är även bättre om man ser till Google och sökmotoroptimering. Säkra hemsidor premieras i sökresultatet hos Google och i Googles webbläsare Chrome markeras osäkra hemsidor med ett rött kryss i adressfältet. Google värnar verkligen om säkra hemsidor.

Som återförsäljare till FS Data vill vi på Xtrovert Media berätta att FS Data nu erbjuder kostnadsfritt SSL-stöd, för sina webbhotellskunder på Linuxplattform! Som första webbhotell i Sverige har de aktiverat unika SSL-certifikat för över 30 000 domännamn.

Läs mer på FS Datas blogg! 

Vill du ha hjälp med att implementera detta på en webbsida som vi byggt och som ligger hos FS Data så tag kontakt med oss på Xtrovert Media. På alla nya webbsidor vi bygger implementerar vi naturligtvis SSL-certifikat från början på er webbsida eller E-handel.

Sedan vill vi gärna påminna om våra kurser i WordPress och WooCommerce speciellt anpassade för företagare som vill bygga och underhålla sin egen webbsida. Läs mer här!

 

 

Intensivkurser i Word… 29 juni, 2017 Intensivkurser i WordPress och WooCommerce hos Xtrovert Media Reklambyrå i Göteborg Grafisk Profil Grafisk profil för A… 15 februari, 2018