Barnbladet, en av de tidningar som producerades under 2021

Grafisk formgivning, Informationsproduktion, Tidningsproduktion, Trycksaker 11 januari, 2022

Smartzine, produktion av tidningar till fast och bra pris

Produktion av tidningar är en av Xtrovert Medias specialiteter. Under 2021 har vi publicerat tidningen Barnbladet. Tidningen speglar ämnen som är intressanta för landets barnsjuksköterskor och andra som arbetar med hälso- och sjukvård för barn. Decembernumret, som är fyllt av intressant innehåll, livliga färger, fina illustrationer och en välarbetad layout, kan nu läsas av föreningens medlemmar.

Att använda tidningar inom sin marknadsföring och kundvård har stora fördelar. För det första är det en smart och effektiv metod för att nå ut med sitt budskap. För det andra är det ett sätt att definiera sin målgrupp och skapa sig ett starkt och kraftfullt varumärke. Med en tidning är möjligheterna nästintill oändliga. Det är nämligen du som väljer både innehåll, tonalitet och hur den ska se ut. Hur bra låter inte det?

Vill du ha hjälp med produktion av tidningar?

Sitter du på en bra idé för en tidning men vet kanske inte var du ska börja? Eller har ni redan en befintlig tidning som ni kanske gör själva eller vill fräscha upp? I så fall vill vi gärna hjälpa till. Med Smartzine, ett koncept som är framtaget av Xtrovert Media, kan vi hjälpa dig och ditt företag att ta fram en tidning efter era önskemål. Att använda Smartzine-konceptet är kostnadseffektivt då du får ett fast pris för din produktion av tidningar, oavsett om det rör sig om enstaka tidningar eller periodiska publikationer.

Hur funkar det egentligen?

Nu undrar du säkert hur det faktiskt fungerar. Konceptet går ut på att vi arbetar fram design och ett manér för din tidning som vi sedan fyller med ditt innehåll och andra saker som du önskar ska finnas med. Sedan levererar vi dig eller dina tidningsprenumeranter en färdigtryckt tidning. Tidningen som du vill ge ut kan vara i princip vilken typ av tidning eller återkommande broschyr som helst. Kanske vill du ha en kundtidning, en personaltidning eller någon slags företagspresentation? Oavsett vad för tidning du vill ta fram, hjälper vi dig längs hela vägen.

Saknar du innehåll som text, bilder och illustrationer till din framtida tidning? Du kan vara lugn! Vi har kompetenta kreatörer i Xtrovert Media-gruppen som hjälper dig att ta fram innehållet. Vi har också tillgång till stora bildbibliotek med royaltyfria foton och illustrationer om du vill hålla nere budgeten för produktionen. Sådana bilder ingår nämligen i priset i Smartzine-konceptet.

Arbetsgång
  1. Första steget är att du tar kontakt med oss och tar med dina idéer och visioner och kommer på ett möte, antingen hos oss eller genom en skärm. Har du redan en befintlig tidning vill vi gärna se denna. Vi tittar på ditt material och diskuterar vad som behöver göras och om du kanske vill komplettera med till exempel någon redaktionell tjänst.
  2. När vi kommit överens om att köra igång så skickar du ditt material till oss i form av textdokument och dina eventuella bilder och grafik. Vi arbetar sedan fram en unik layout som passar ditt företags eller organisations idéer och visioner. Under den första inledande layoutprocessen kommer vi att skicka lite olika förslag (på framsida samt ett tidningsuppslag) till dig som vi kan diskutera runt.
  3. Efter godkännandet av det inledande korrekturet på layouten gör vi klart tidningen och sätter text, bildbehandlar bilder och annat som behöver göras. Under resans gång kommer vi skicka dig mindre delkorrekturer på de olika artiklarna eller uppslagen. Slutligen lämnar vi ett korrektur på den färdiga tidningen som du får godkänna.
  4. Efter godkänt korrektur skickas tidningen till offsettryck och tidningarna levereras cirka en vecka senare. Det enda vi egentligen behöver från dig är innehåll till en tidning, sedan gör vi resten. Visst låter det bra?

De fina illustrationerna som prydde framsidorna av Barnbladet gjordes av:
Hanna Stenman, estetiska programmet på Högbergsskolan i Ludvika (nr. 2–3)
Isabel Karlsson Petersson, Xtrovert Media (nr. 4–6)

Följ oss på sociala media, länkar nedan:

Årets färg 2022 5 januari, 2022 Pantone har valt "Årets färg 2022" Nyhetsbrev Xtrovert Media Reklambyrå - februari 2022 Nyhetsbrev: På andra… 27 januari, 2022