Logotyp och grafisk profil till Byggster

Grafisk formgivning, Logotyp 20 januari, 2020

Logotyp och grafisk manual till Byggster

Nu är logotypen och den grafiska manualen klar som Ibrahim Tarlamisi vann till sitt företag Byggster. Xtrovert Media hade en tävling i höstas där förstapriset var ett s.k. Reklamporten-paket värt 12 000 kronor som vår AIL-praktikant Elin Elfström skulle utföra som ett eget projekt med handledning av oss. (AIL betyder arbetsintegrerat lärande och är en typ av företagsförlagd lärlingsutbildning på 20 veckor som man gör sista året på högskolan.)

I nära dialog med Ibrahim tog vi fram en logotyp med en kanske lite annorlunda idé. Vi tänkte oss leken som man ibland gör med sin tumstock när man viker den och formar lite olika figurer. Under ett möte med brainstorming blev tumstocken vikt till ett ”B” och detta var något som Ibrahim verkligen gillade. Vi valde sedan att vrida B:et 90 grader och lägga det över namnet, på detta sätt kan symbolen även tolkas som ett hustak eller en fackverkskonstruktion eller takstolar.

I den grafiska manualen finns instruktioner hur logotypen ska användas i olika sammanhang, färger och färgkoder (för tryck, webb, print etc.), typografiska rekommendationer, visitkort, kuvert, placering av logotyp på arbetskläder etc., samt en del rekommendationer hur Byggster bör utforma sin kommunikation med både presumtiva och befintliga kunder.

Behöver du ta fram en logotyp med tillhörande grafisk profil?

Hör av dig – vi ger dig gärna goda råd och tips!

EN TIMMES FRI KONSULTATION
Vi erbjuder nya kunder en timmes fri konsultation där du får möjlighet att kunna ställa dina frågor samt få tips och råd. Se din logotyp som ditt skyltfönster utåt. Självklart vill du att den ska signalera din verksamhet och din vision på ett rättvist sätt. Din logotyp är ditt företag. Kom ihåg att du ska trivas med den i många år framöver.

 

Inget köptvång föreligger men naturligtvis lämnar vi gärna ett förslag samt en offert. (För våra gamla kunder gäller naturligtvis som vanligt att initialmöten för nya projekt är utan kostnad.) Mötet sker hos oss men vi kan även komma till er om ni befinner er i Göteborgstrakten. Kontakta oss via E-post eller telefon 031-82 51 51 så bestämmer vi en tid för ett möte! Välkommen!

 

Webbsida för Haga H… 13 januari, 2020 Webbproduktion av Xtrovert Media Reklambyrå. Ny webbsida till Haga HälsoCenter i Karlstad. Illustration av Tamara Kryvolap för Xtrovert Media Reklambyrå - vikten av att ha blandade arbetsgrupper Vår duktiga illustra… 5 februari, 2020